Dinerkaart
Voorgerechten | |
* THOOLSE DUNNER Onze befaamde rundercarpaccio met rucola, pijnboompitten, truffelmayonaise en Bella Vitano Espresso kaas, van de Italiaanse immigranten uit Wisconsin | € 14,00 |
* IK ZAL'M Huysgerookte zalm, gevuld met zalmtartaar, geserveerd met Stellendamse garnalen en kruidensaus | € 14,00 |
* OESTER MEE? Goed-inmeejoe? Zeeuwse trots: een half dozijn creuse oesters! | € 22,50 |
...............GEGRATINEERD ook een half dozijn +3,50 | |
* EEN GESCHIKTE PEER Heerlijke combi van Fluplandse stoofperen en Zeeuwse gedroogde ham met een stroop van balsamico | € 9,50 |
* GAMBALAMERES Met aïoli gegratineerde scampi's op een salade met calamares-ringen met pankokorst en garnalenmayonaise | € 14,50 |
* LOEMBRIEA Loempia van brie, met een chutney van ui en sinaasappel, geserveerd met frisse salade (VEGA) | € 11,50 |
Soepen | |
* ZEEUWSE SOEP vol met verse vis en zeevruchten | € 11,00 |
* STREEKSOEP Vegetarische seizoenssoep, van de lekkerste groenten uit de streek van Roosevelt | € 7,50 |
Hoofdgerechten | |
Onze hoofdgerechten worden standaard geserveerd met onze heerlijke verse Zeeuwse Huysfrietjes en verse groenten. Desgewenst kunt u ook nog Seizoenssalade à 1.75 bijbestellen |
* NEW ORLEANS GUMBO Een heerlijke stoofpot met scampi's. Slowfood uit de USA, ontstaan uit een etnische mengelmoes aan ingrediënten en kookwijzen | € 23,50 |
* HAASJE OVER Malse varkenshaas, gevuld met brie, omwikkeld met Zeeuwse gedroogde ham en een saus van grove mosterd | € 22,50 |
* MR. BEANHAM Langzaam gegaard oerhammetje (beenham), heerlijk Provencaals bereid met spekjes en tomaat | € 23,50 |
* STEAKPARTIJ Een fantastische steak van Bavette, met Huysgemaakte chimichurri | € 26,50 |
* DATZALMZIJN Dagverse zalm uit de oven met een korst van Parmezaanse kaas en kruiden | € 24,50 |
* NOG EENDJE Gekonfijte eendenborst, krokant gebakken in een saus op basis van bockbier | € 24,50 |
* BOTER BIJ DE VIS Botervis in een zachte jus van Hollandse garnaaltjes | € 23,50 |
* NIE KUCHEN Flammküchen met brie, pompoen, noten, rucola en zure room (vegetarisch) | € 19,95 |
* NIE DIER Verse risotto, knoflookchampignons, kaas, rucola en noten (vegetarisch) | € 21,00 |
ALLES KIDS Natuurlijk kunnen kinderen ook eten, drinken en genieten bij Huys van Roosevelt. We hebben allerlei lekkernijen voor de kids. Vraag bij onze bediening naar de mogelijkheden | € 9,95 |
Smullen voor 2 personen | |
Zo heerlijk, maar veel te veel voor u alleen…..? Daar heeft Huys van Roosevelt een oplossing voor. Juist van die exclusieve gerechten waar u af en toe het water van door de mond loopt, kunt u bij ons per tweetal van genieten. Het gerecht wordt per schaal voor 2 geserveerd. Zo wordt u allebei de opschepper van de avond! U kunt nu kiezen uit: |
WE'LL MEAT AGAIN schotel met een diversiteit aan heerlijke vleesgerechten (prijs per 2 personen) | € 59,50 |
RISOTTO OOSTERSCHELDE een heerlijke, ruimhartige schotel van verse Risotto met vis en Fruits-de-mer (prijs per 2 personen) | € 59,50 |
Onze topper: Shared Dining Voor wie niet kan kiezen: drie gangen genieten van een diversiteit aan heerlijkheden. Alleen per tafel te bestellen. | € 47,50 |
Nagerechten | |
* KAASJE! Kaasplankje met diverse kazen, regelmatig van samenstelling wisselend | € 16,00 |
* IK PEER HEM Tarte Tatin van peer met kaneel-ijs en chocoladesaus | € 9,95 |
* BOLUSKAART Een echte Zeeuwse combinatie van diverse boluspatisserie en boluslikeur | € 12,00 |
* TIEN MET EEN TRIFFLE Toppertje, deze triffle van vanille-ijs, notenijs, gele room, stukjes brownie en karamel | € 12,50 |
* ANHEKLEDE KOFFIE Koffie met een pousse-café en een variëteit aan zoetigheid uit onze keuken | € 11,00 |
* ITALIAANS IJS Diverse smaken, per bol | € 2,00 |
* toppings slagroom, caramelsaus etc. | € 0,75 |
Tip voor na uw dessert: probeer eens zo'n Roosevelt koffie, met een flesje echte Franklin likeur of Eleanor likeur |
Indien u specifieke wensen heeft, of uw keuze niet op onze kaart of ons krijtbord staat, zijn er in overleg met de keuken andere opties te bespreken. Per tafel wordt er met 1 rekening gewerkt, wij vragen uw begrip daarvoor.
Allergenen Wetgeving
De wet heeft betrekking op 14 allergenen, te weten: gluten, melk (lactose), selderij, noten, soja, sulfiet, schaaldieren, weekdieren, vis, lupine, eieren, sesam, pinda’s en mosterd. Door onze
ambachtelijke bereidingen en werkwijze is het voor onze keuken niet mogelijk om geheel allergeenvrij te koken. Sporen van sommige allergenen kunnen nooit voor 100% uitgesloten worden. Heeft u een allergie? Geef het dan door aan ons bedienend personeel.